Vi har skapat en boendeform som erbjuder trygghet och gemenskap. Du har en vanlig  hyreslägenhet där du sköter dig själv. Utöver det har du tillgång till matsal, sällskapsrum, hobby/träningsrum, aktiviteter samt hjälp från husets husmor. 

Tryggt med husmor

Våra erfarna och kunniga husmödrar ansvarar för gemensamma måltider samt bidrar till samvaro och aktiviteter. Till husmor kan du ställa frågor och få hjälp med kontakt till kommunens hemtjänst eller hemsjukvård. Genom avtal med kommunen har varje gård minst en husmor.

Goda måltider

Alla vardagar serveras det lunch i matsalen. Lunchen är mycket uppskattad och bidrar till husets trivsel. Lunchen beställs hos husmor.

Trivsel och umgänge

I de gemensamma ytorna finns det fina möjligheter till samvaro, både inomhus och utomhus. Varje gård har ett gårdsråd som består av några hyresgäster. Rådet ger förslag på aktiviteter som vi tillsammans kan genomföra, t ex utflykter, gymnastik, sång eller underhållning.

Grönskande utemiljö

På alla gårdarna har vi lagt ned stor omsorg på utemiljön och trädgården. På sommaren är det skönt att sitta i ute och kanske ta en kaffe i trädgården. 

Våra gårdar

Gårdarna är centralt belägna och det är nära till både grönområden och butiker. Alla husen har:

  • Matsal, samlingssal, hobbyrum, tvättstuga
  • Ingång i gatuplanet utan nivåskillnad
  • Trädgård med trivsam uteplats
  • Gästrum eller gästlägenhet för besökare
  • Parkeringsplatser eller garage att hyra

Välplanerade lägenheter

Lägenheterna har genomgående hög standard och är anpassade utifrån de behov du kan ha som äldre. De har breda dörröppningar utan trösklar, stora balkonger och förråd samt säkerhetslösningar som skapar trygghet. Badrummen är extra rymliga och har dusch. Köket kan lätt anpassas om du skulle få sämre rörelseförmåga. 

Boende för besökare

Alla gårdar har gästrum som anhöriga eller vänner kan hyra vid besök till en förmånlig kostnad.

Hyresnivå

Hyran 2023 ligger mellan 6.300 – 11.800:- per månad. I hyran ingår värme, vatten, kabel-tv, del i gemensamma ytor samt husmorsservice. Hyresnivån för Kumla ligger mellan 5.900-13.600:- per månad. I hyran ingår vatten, värme och del i gemensamma ytor. Serviceavgiften tillkommer i Kumla och är 1300:- per månad om man bor ensam och med ytterligare ett tillägg på 800:- per månad om man bor två personer.